Trgger logo powered-3
Nieuwsbrief 8 augustus 2022

Wie gedacht had dat Corona naar een definitief verleden verzonden werd, hoop ik van harte dat ze gelijk hebben. Ik kijk er echter negatiever naar toe.

De corona besmettingen zijn weer overal aan het stijgen. Hopelijk escaleert dit niet wanneer de vakantiegangers allemaal thuis zijn, maar twijfels blijven bestaan en voorzichtigheid blijft geboden.

Sedert enkele maanden is bij onze vereniging een boekhoudprogramma in gebruik. Dit programma werd mede geïnstalleerd door ons bestuurslid IT-er Erik die ondertussen opleiding hierin geeft aan onze penningmeester a.i. Timmermans Ilse, nadat Mathieu Boonen zijn ontslag had gegeven.

Ondertussen gaf onze verantwoordelijke gebouwen, Jo Hendrickx eveneens zijn ontslag gegeven wegens gezondheidsredenen. We wensen Jo het allerbeste in zijn genezingsproces. Hij werd opgevolgd door Martijn Bosmans als verantwoordelijke gebouwen a.i.. Bij de algemene vergadering van 2023 zullen beide plaatsen vacant worden gesteld.

Zowel Mathieu als Jo danken we voor hun jarenlange inzet als bestuurder van onze vereniging. Ze blijven echter op post als actief lid voor uitbating stand en/of kantine.
We zullen beide nieuwelingen wegwijs helpen in de administratieve molen.

Vanaf 1 juli 2022 werd door de wetgever een nieuwe wet opgelegd. Iedere winkel, horeca of vereniging werden verplicht een digitale betaling aan te bieden.

We dachten dat we vroeg anticipeerden op deze regel en hadden al besloten om Payconiq te gebruiken als digitaal  betaalmiddel. Met dank aan Boris voor de apparatuur en de aanvraag door onze IT-er Erik wilden we dit dadelijk aanbieden. We hadden echter buiten de waard gerekend. We waren niet alleen en payconiq was niet weken, maar maanden, achter op schema.
Desalniettemin kan er bij Trigger vzw al betaald worden via payconiq in afwachting van de definitieve QR codes. Dus voor degenen die een beetje mee zijn, installeer de payconiq app op je smartphone en gepast geld is uit de mode voor je bij Trigger vzw. Dit is natuurlijk geen verplichting, enkel een aanbieding in opdracht van.

Een negatief aspect van het nieuwe boekhoudprogramma is dat het enkel werkt met zichtrekeningen en  niet met spaarrekeningen. Wil nu dat wij vroeger altijd gevraagd hebben betalingen uit te voeren op onze spaarrekening …..15. Nu moeten we jullie opnieuw vragen uw bankgegevens aan te passen. Vanaf nu is het enkel toegelaten om betalingen uit te voeren op onze zichtrekening nummer 
BE94 9795 4420 0014 Noteer dit even aub. We kennen onze pappenheimers.

SPORTSCHUTTERSLICENTIES
Jullie weten al even dat de werking Bpost nogal eens te wensen over laat en meerdere brieven veel te laat of in het geheel niet aankomen. Zo ook met jaarlijkse validatie en vijfjaarlijkse hernieuwingen, hetgeen vervelende gevolgen heeft.( aangifte politie voor duplicaten enz. Trigger vzw doet iedere maand,  de dag na de ssl avond (dus de 2° vrijdag van de maand) een aangetekende zending of pakket  naar Fros. Indien gewenst verzenden we hierbij eveneens uw aanvraag jaarlijkse validatie.
Nu zijn we met Fros overeengekomen dat zij éénmaal per week een brief sturen naar Trigger vzw met al de post voor onze vereniging en hun leden.
 
OPENINGSUREN:
Vanaf 01/09/2022 zijn de oude openingsuren weer van toepassing.

GEBRUIK VAN DE A-STAND
Een opmerking voor het gebruikt van de A stand. Deze is enkel voor pistolen, revolvers en karabijnen, met normale pistool en revolvermunitie, aangevuld met  wapens van model C (sportslugs) en dit enkel op lijn 5 ( uiterst rechts).

Namens het bestuur
Marcel