Trgger logo powered-3

Nieuwsbrief 15 januari 2022
fc3e8a1d-6af9-2fc5-8a73-a5bd69048125

Na overleg en onderhandelen met het bestuur was het dan eindelijk zover. Trigger mocht zich als eerste club in de regio aansluiten bij de BPSA (Belgian Parcours Shooting Association) en officieel IPSC gaan beoefenen! 
Tenminste, als de 1
ste lichting Trigger IPSC schutters zich door de opleiding kan slaan (lees: schieten). 
Voor degenen die het IPSC nog niet kennen, het moto is; 
Diligentia, Vis, Celeritas (DVC) wat staat voor Nauwkeurigheid, kracht en snelheid. Allemaal best letterlijk want gezweet hebben we allemaal! Het basisidee is dat de schutter een parcours aflegt en onderweg alle doelen engageert. Degene die de beste score binnen de snelste tijd neerzet wint. Maar zover waren we uiteraard nog niet. 
Vooraleer we konden starten met de eerste training moest ons nieuwe materiaal volgens de regels van de kunst gemonteerd worden. Daarna de noodzakelijke briefings aangaande veiligheid, manipulaties enzovoort en na nog een stevige sessie dry-training mochten we onze eerste schoten lossen. 
Voor de meesten was dit best een tegenvaller, aangezien alles in het teken van snelheid en beweging gebeurd, word er schoots-technisch heel anders gewerkt dan bij het klassieke vuren. Hierdoor moesten reeds lang aangeleerde manipulaties en gewenningen helemaal anders aangeleerd worden. Hetgeen dat soms tot frustratie en hilariteit leidde. 

Het tempo en leerritme lag over de hele cursus hoog! Gelukkig werd dit ruimschoots gecompenseerd door de motivatie en de sfeer binnen de groep. Elke Training werden er nieuwe houdingen, bewegingen en principes bijgebracht, eerst in dry, daarna Range time 
😊 

Nu is het aan de groep om te trainen voor een examen over 2-3 maanden. 

We hopen alvast dat er genoeg animo is binnen de club voor deze discipline en dat we Trigger ook hiermee op de kaart kunnen zetten! 
Wij houden jullie op de hoogte wanneer we zelf lessen mogen gaan geven bij Trigger. 
 
Heb je interesse in IPSC? Wil je wat dynamiek toevoegen aan het statische sportschieten? Neem dan contact op met 
erik@triggervzw.be voor meer info.


79b95d09-5589-0037-84e7-792c591ce543

———————————————————————————————————————————————

fb8f07b0-a48d-3e4c-3011-5faaac38e7f3


WAT IS DAT NU EEN API ?
API staat voor AanspreekPersoon Integriteit.

Het is een persoon die men kan contacteren als er sprake is van een integriteitsschending. Dit kan zijn elke vorm van lichamelijk, seksueel, moreel of psychisch gedrag waarvan jij vindt dat het over jouw grens gaat of over de grens van iemand anders.

IS API EEN TRIGGER UITVINDING ?

Neen we hebben het warm water niet opnieuw uitgevonden. De functie van API is in het leven geroepen om een vertrouwelijk meldpunt te hebben. In de media heeft men de laatste jaren genoeg kunnen lezen over grensoverschrijdend gedrag, zeker binnen sportverenigingen en sportfederaties. Daarom heeft de overheid het API concept in het leven geroepen. Het is logisch dat Trigger hierin volgt.


IS EEN API ONAFHANKELIJK ?

Jazeker, de API werkt onafhankelijk en is aan niemand zeggenschap verplicht… ook niet aan het bestuur. De API beschikt over een eigen GSM nummer en een e-mailadres waar niemand binnen de club toegang tot heeft (vandaar een Gmail adres)


WIE IS BINNEN TRIGGER DE API ?

Binnen Trigger is dat mevrouw Petra Driessen.

Petra vervult in haar dagelijkse werk bij de Brandweer Zuid Limburg (NL), een functie binnen het Bedrijfs Opvang Team. Dit team is belast met het ondersteunen van collega’s na een aangrijpende gebeurtenis tijdens een inzet. Maar ook bij persoonlijke kwesties die van invloed kunnen zijn op het functioneren van een collega. Vanuit dit oogpunt hebben we besloten haar te vragen voor de functie van API binnen Trigger, aangezien zij ruime ervaring heeft met het discreet behandelen en omgaan van dit soort zaken.

HOE KAN JE DE TRIGGER API BEREIKEN ?
De API kan je bereiken via het e-mail adres:
apitrigger@gmail.com

of per tel op het nummer
+32 471 52 18 47

Ook bereikbaar via Whatsapp:
+32 471 52 18 47


———————————————————————————————————————————————


Aanvraag attest Mutualiteit

Vanaf 15-1-2022 staat de module “Mutualiteit” op onze website terug online.
Via deze module kan u het Trigger attest mutualiteit aanvragen. Met dit attest kan u bij uw mutualiteit een tegemoetkoming vragen omdat u bij een sportclub bent aangesloten.
Wij leveren dit automatisch af voor 4 van de grootste mutualiteiten met name:

  • De Voorzorg
  • CM (Christelijke Mutualiteit)
  • Liberale Mutualiteit
  • Partena

U kan dit aanvragen voor de jaren 2022 - 2021 - 2020

Bent u aangesloten bij een andere mutualiteit dient u zelf het attest te downloaden en laten in te vullen door de voorzitter.

Hier drukken voor het attest aan te vragen

Gelieve wel op te merken dat we deze attesten slechts éénmaal afleveren… gelieve deze dus op te slaan.———————————————————————————————————————————————


Trigger Bowlingpin .22

73d8187a-69ea-ca76-a82d-9eb6bce83bc3

Deze discipline werd in het leven geroepen om het sportschieten aantrekkelijk te maken maar bevat dezelfde veiligheidsregels als het bowlingpinschieten met 9mm of .38. Op de .22-machine zullen we echter op 5 kegels schieten ipv 6. Dit conform wetgeving model 9  - .22.
Er wordt een kennismakingsshoot georganiseerd door Jurgen en Guido.  Ook wordt er een kleine opleiding voorzien om het reilen en zeilen te kennen in deze discipline. Zou je graag willen deelnemen, dan dien je een afspraak maken op het volgende e-mailadres:
 bowlingpin22@triggervzw.be
 
Het bowlingpin.22 schieten vindt plaats elke 3e vrijdag van de maand van 19.30 tot 22u.

vrijdag 21 januari 2022 REEDS VOLZET

Vrijdag 18 februari 2022 kan u
nog reserveren bij het verschijnen van deze nieuwsbrief